GOS (galakto-oligosacharidas) gaminami iš karvės pieno laktozės fermentiniu būdu, naudojant β-galaktozidazės fermentą iš Bacillus circulans.
Tai smulkūs, birūs, homogeniški, ne GMO kilmės milteliai, tinkami naudoti maistui kūdikiams ar kūdikių maistui.
GOS (galakto-oligosacharidai) yra produktas, pasižymintis stipriomis prebiotinėmis ir imunitetą stiprinančiomis savybėmis, todėl plačiai naudojamas įvairiose su maistu susijusiose pramonės šakose ir gaminiuose Galakto-oligosacharidai (GOS) yra nevirškinami maisto komponentai, priklausantys angliavandenių klasei.
Galakto-oligosacharidas yra puikus maistinių medžiagų šaltinis ir veiksmingas naudingų bakterijų, tokių kaip Bifidobacterium ir Lactobacillus acidophilus, dauginimosi faktorius žmogaus žarnyno trakte, galintis pagerinti virškinimo ir absorbcijos funkciją.
GOS naudojami įvairiose maisto produktų kategorijose:
- Mišiniuose, maiste kūdikiams;
- Jogurtų ir kitų pieno produktų gamyboje;
- Batonėliuose sportuojantiems;
- Konditerijoje;
- Sriubų ir padažų gamyboje;
GOS funkcinės savybės:
- Sandėliavimas kambario temperatūroje;
- Termiškai stabilus;
- pH stabilus;
- Geras tirpumas vandenyje;
- Saldus.